Vizra Ücretsiz Hosting Scripti
Vizra Ücretsiz Hosting Scripti
Vizra Ücretsiz Hosting Scripti
Bir hosting sitesi açmayı planlıyorsanız disiplinli bir çalışmaya kendinizi adapte etmiş olmanız gerekiyor.Özverili ve yoğun bir çalışma sürecinde birçok kazanç elde etmeniz içten bile değildir.Üstelik güvenilir bir hosting firması olmanız için dürüst çalışmanız şarttır.Böyle bir düşünceniz varsa size vizra scriptini önerebilirim.Sade bir görünümüyle geliştirilmeye açık bir scripttir.Kurulumu ve kullanımı gayet kolay olan bu scriptin sade ve hoş bir görüntüsü vardır
Vizra scripti Türk bir firma tarafından dağıtılan bir hosting scriptidir. Kısa süre öncesine kadar ücretli bir scriptti fakat yapımcıları ücretsiz olarak dağıtmaya başladılar. Script ile ilgili temalara internet üzerinden ve Vizra Themes adresinden ulaşabilirsiniz.
Vizra Ücretsiz Hosting Scripti indirmek için TIKLAYINIZ
Sistem Gereksinimleri:
1. PHP 5.0+
2. MySQL 4.1+
3. CURL / CURL SSL
4. ionCube
Kurulum:
1. Tüm dosyaları sunucunuza yükleyin.
2. Aşağıdaki dizinlere yazma izni yani chmod 777 verin.
engine/config/
logs/
tmp/
tmp/smarty/
uploads/ ve içindeki bütün dizinler
3. Sitenizi http://www.siteadresiniz.com/install şeklinde çalıştırın.
4. Veritabanı bilgilerinizi girin ve Kurulumu Tamamla butonuna tıklayın.
5. Kurulum tamamlandıktan sonra belirtilen 2 cron ayarını da yapın. Cron ayarı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Yönetim Paneli: http://www.siteadresiniz.com/acp
Email: admin@vizra.com
Şifre: admin
Vizra Yazı Ekleme / Düzenleme
Vizra’da kendimize özel sayfalar ekleyebilir ve istediğimiz şekilde kullanabiliriz. Şimdi sizlere vizra için sayfa oluşturmayı anlatacağım, sizlerde aynı yöntemle dilediğiniz kadar sayfa oluşturabilir ve yayınlayabilirsiniz. Vizra 3x sürümlerinde yeni sayfa eklemek için aşağıdaki anlatımı uygulamanız gerekmektedir. 1-) Öncelikle sayfamızın isminin ne olacağına (ne için kullanacağımıza) karar vermeliyiz. Ben anlatımı hakkimizda.php sayfası oluşturduğumuzu varsayarak sürdüreceğim. 2-) Masaüstünüzde boş bir metin belgesi oluşturun ve isminide hakkimizda.txt yapın.Bir metin editörü veya php editör ile (Notepad + önerilir) bu oluşturduğunuz hakkimizda.txt dosyasını açın ve içerisine şu kodları yazın
PHP- Kodu:
<?php
require(‘engine/init.user.php’);
displayPage(‘hakkimizda.tpl’);
3-) Bu işlemin ardından, Dosya > Farklı Kaydet kısmına tıklayıp açılan kayıt penceresinden Kayıt türünü PHP dosya isminide hakkimizda.php yapmalıyız.. aşağıdaki resimlerde olduğu gibi..
4-) Ardından boş bir metin belgesi oluşturup ismini yine dosya farklı kaydet kısmından hakkimizda.tpl yapıyoruz.Aşağıdaki gibi..
5-) Son olarak hakkimizda.php dosyasını vizranın kurulu olduğu ana dizin klasörüne gönderiyor ve hakkimizda.tpl dosyasınıda /themes/client/kullanılantema/ içerisine yolluyoruz..
Bu adımdan sonra tasarım ve kodlama yeteneğinize kalıyor herşey..
hakkimizda.tpl içerisine istediğiniz yazı,kodlama veya grafikleri ekleyebilirsiniz.Unutmamanız gereken kısım,bu dosyaya düz metin ekleyecekseniz,Türkçe karakter kullanmamalısınız.Kullanacaksanızda utf-8 formatına dönüştürüp kullanmalısınız…
*Not : php koddaki hakkimizdaki.tpl kısmını,ekleyeceğiniz sayfaya göre kendiniz belirleyebilirsiniz.
Bu Makalemizde Sizlere Elimizden Geldiğince Vizra Hakkında Detaylı bir Bilgi Araştırması Yaptık. Yinede Takıldığınız Veya Anlamadığınız yerler Olursa Bizlere Yorumlar kısmından Ulaşabilirsiniz.