Program Yazılım Oyun indir

Steam’in Yeni Güncellemesi Oyun Ekranına Not Ekleme Özelliğini Getirdi

Valve, Steam’e büyük yenilikler getiren güncellemenin beta branşında paylaşıldığını duyurdu. Bu güncelleme son zamanlardaki en kapsamlı güncellemelerden biri ve oyunlar sırasında oyuna yardımcı olabilecek çoğu veriye oyun ekranından ulaşmamızı sağlayacak özelliklere sahip.

Bunlardan en önemlisi overlay seçeneklerinin tamamen elden geçirilmiş olması. Artık Shift-Tab ile açılan overlay ekranında sohbet ayrı, başarım ilerlemesi ayrı, rehberler ayrı, tartışmalar ve web tarayıcı ayrı olarak görünecek. Tüm bunları dilediğimiz gibi kişiselleştirebilecek, ekranda sadece görünmesini istediğimiz pencereleri tutabileceğiz. Hatta bu pencerelerden istediklerimizi sabitleyerek oyun oynadığımız sırada da o pencerenin görünür olmasını sağlayabileceğiz. Pencerelerin saydamlık seviyesini istediğimiz gibi ayarlayabileceğiz ve pencerenin başlığı vs değil de sadece içeriği gösterilecek bize. Bu da ekranda gereksiz kalabalığı önleyecek.

Eğer siz de benim gibi oyunlar sırasında bolca not alanlardansanız bu yeni özelliği çok seveceksiniz. Örneğin rehberlerdeki bir haritayı açarak ekranın sağ üst köşesine sabitlemek ve oyunu oynamaya devam etmek çoğu oyuncu için büyük kolaylık sağlayacaktır.

Hatta Valve, tarayıcı penceresi sayesinde oyun oynarken istersek film bile izleyebileceğimizi söylüyor 🙂 Ya da overlay penceresine açarsınız bir walkthrough videosu, takıldığınız yeri hem seyreder hem oynarsınız. Seçenekler gerçekten de çok fazla.

Bu özelliklerin tamamı Steam beta istemcisinde kullanılabilir durumda. Betaya katılmak için siz de şuradaki adımları takip edebilirsiniz.

CeNTiLMeN

Makalelerimi okurken umarım güzel vakit geçirirsiniz. Blog yazarlığı hayatında lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Özellikle tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version