Gundem

Asus ROG Ally, 11 Mayıs’ta Resmi Olarak Piyasada Olacak

Asus’un taşınabilir oyun konsolu ROG Ally, 11 Mayıs’ta piyasaya çıkacak. Asus aynı gün özel bir çıkış etkinliği de düzenleyecek ve o etkinlikte cihazın satış fiyatını da öğrenmiş olacağız.

Henüz ROG Ally’ın fiyatına dair yapılmış net bir açıklama olmasa da PC Gamer’a konuşan bir Asus temsilcisinin konsolun fiyatının 1000$’ın altında olacağını söylediğini biliyoruz. Çok büyük ihtimalle ROG Ally da Steam Deck’e benzer biçimde birden fazla konfigürasyon sunacak.

Steam Deck’in en üst modeli 649$. Dolayısıyla ROG Ally’ın da üst modelinin bu fiyatın çok üzerinde olmaması lazım ki Steam Deck’a sağlam bir rakip olabilsin. ASUS’un nasıl bir fiyat politikası kurguladığını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.

Asus ROG Ally’da AMD Ryzen Z1 CPU ve AMD RDNA 3 ekran kartı bulunuyor. Yedi inç boyunda 120Hz 1080p ekrana sahip olan cihazda 16GB LPDDR5 hafıza ve 512GB PCIe 4.0 SSD bulunacak.

608 gram ağırlığındaki cihazda Dolby Atmos desteği de bulunuyor ve ön kısmında çift hoparlör bulunuyor. Yani sistem özellikleriyle tam bir canavar olacağını söylemek mümkün.

Cihazın ilk çıkışında Amerika’da BestBuy, İngiltere’de ise Currys üzerinden satılması bekleniyor. Yani bu ülkelerde tanıdığınız varsa kendinize bir ROG Ally ayarlamayı düşünebilirsiniz.

CeNTiLMeN

Makalelerimi okurken umarım güzel vakit geçirirsiniz. Blog yazarlığı hayatında lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Özellikle tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version