Kızlar Alemi

ÇERÇEVE ETKİSİ: KIVRIMLI PERÇEMLER

Curtain bang (perde perçem), uzun süredir perçemlerin tartışmasız kraliçesi olmuştu ancak şimdi tahtı ele geçirmek için rekabet eden başka bir perçem kesimi var. Sevimli fakat seksi bir görünüme sahip “curve bang (kıvrımlı perçem)”, sosyal medya beslemelerimizi büyük ölçüde etkisi altına aldı ve 2023’ün en çok aranan kesimlerinden biri haline geldi.

Yumuşak “C” şeklindeki katmanları ve yuvarlak, dengeli şekli sayesinde “curve (kıvrımlı) kesim”, yılın başında popüler hale gelmişti. Bu nedenle perçemleri de etkisi altına alması oldukça normal… Bu, tıpkı Rachel Green’in geri dönüşü gibi, ancak çok daha yumuşak…

İki trendi harmanlayan kıvrımlı perçem, temelde kıvrımlı kesim ve perde perçemin harika bir karışımıdır. Ancak 70’lerin titrek perde perçemleri gibi dışa doğru sallanmak yerine, daha şık bir 90’lar etkisine sahip ve çeneyi kaplayacak şekilde içe doğru kıvrılıyor. Çeneye doğru yumuşak kıvrım biraz daha modern hissettiriyor ve perçemlere güzel bir alternatif sunuyor.

Çeneyi saran ve yüzü mükemmel bir şekilde çerçeveleyen kıvrımlı perçemler, herhangi bir saç kesimine havalı bir ektir ve saça tatlı bir şımarıklık verir. Ayrıca bu, çene kemiği çevresinde başlayan perçemleri denemekten korkanlar için mükemmel bir yüz çerçeveleme katmanı olacaktır.

Bu perçemlerin kıvrımlı C şeklini vurgulamak için yuvarlak bir fırçaya ihtiyacınız olacak. Ancak çenenin saran şekli için fırçayı yüzünüze yani içeriye doğru yerleştirmelisiniz, dışarı doğru değil. Ya da kolay bir yol için çenenin sarılmasını sağlayacak mükemmel tembel kız saç hilesini uygulayın; kuruturken veya fırın sıcaklığındayken perçemlerinizi kulaklarınızın arkasına doğru yerleştirin. Kulağınızın şekli, saçınızı mükemmel şekilde yüzünüze uygun şekilde yerleştirir.

CeNTiLMeN

Makalelerimi okurken umarım güzel vakit geçirirsiniz. Blog yazarlığı hayatında lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Özellikle tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version