Kızlar Alemi

HARRY POTTER DİZİSİ GELİYOR!

Harry Potter hayranlarını sevinçten zıplatacak bir haberimiz var: bir Harry Potter dizisi üzerinde çalışılıyor. Warner Bros Discovery CEO’su David Zaslav, her sezonun kitaplardan uyarlanacağını söylerken yepyeni bir kadro olacağının altını çizdi. Rekorlar kıran kitap serisinin yazarı JK Rowling de yapımcı koltuğunda oturacak.

Zaslav, Çarşamba sabahı yayınladığı duyuruda, “Rowling’in Harry Potter kitaplarının her birindeki hikayeleri, bu uluslararası popülarite kazanmış serinin bilindiği aynı destansı zanaat, sevgi ve özenle üretilen on yıllık bir seri haline gelecek” diyerek yeni serinin HBO Max ve Discovery+ platformlarının “Max” adlı genel bir platform altında yayınlanacağını vurguladı.

“Dizi, Harry Potter hayranlarının 25 yılı aşkın süredir sevdiği fantastik ayrıntılarla, çok sevilen karakterlerle ve dramatik hikayelerle dolu yeni nesil bir hayran kitlesine liderlik edecek yeni bir oyuncu kadrosuna sahip olacak,” diyen Zaslav, “Harry Potter ve bu inanılmaz maceralar dünyanın her yerindeki yeni izleyicilere ulaşırken, orijinal, klasik ve sevilen filmler serinin merkezinde olmaya devam edecek ve tüm dünyada izlenebilecek” diye ekledi.

Yeni bir Harry Potter yapımı söylentileri 2021’den beri ara sıra ortaya çıkarken bu dönemde JK Rowling oldukça sansasyon yaratan açıklamalar yapmıştı. Özellikle trans bireylere yönelik yorumları ile tepki toplayan Rowling, ‘Harry Potter’ filmlerinin yirminci yıl kutlamalarından da uzak kalmayı tercih etmişti.

Yeni seri hakkında kısa bir yorum paylaşan JK Rowling, “Max’in kitaplarımın bütünlüğünü koruma taahhüdü benim için önemli ve yalnızca uzun dönemli bir televizyon dizisinin sağlayabileceği bir dereceye kadar derinlik ve ayrıntıya izin verecek olan bu yeni uyarlamanın bir parçası olmayı dört gözle bekliyorum,” dedi.

‘HARRY POTTER’ DİZİSİNİN KONUSU NE OLACAK?

Harry Potter TV dizisi, her sezonda kitapların sadık bir uyarlaması olacak. Gişe rekorları kıran filmlerin gözden kaçırdığı ayrıntıları TV serisi olarak göreceğimizi umuyoruz!

YENİ DİZİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Serinin duyurusu yeni yapıldığı için vizyon tarihinin 2024 veya 2025 olacağı tahmin ediliyor. Duyuru ile ilk bölüm arasında, hepimizin birlikte büyüdüğü karakterleri oynayacak doğru oyuncuları bulmak da dahil olmak üzere yapılacak çok şey var!

KADRODA KİMLER OLACAK?

Daniel Radcliffe’in o ikonik gözlükleri ve sırt çantasını bir kez daha kullandığını görmek isterdik, ancak Radcliffe yakın zamanda Potter evrenine geri dönmeyeceğini açıkça belirtmişti. Mart 2022’de New York Times’a verdiği röportajda, bugüne kadarki en ikonik rolünü yeniden canlandırma şansına vereceği yanıtın “kimsenin isteyeceği bir cevap olduğunu” söyleyen Radcliffe, “Yeniden bir araya geldiğimizde zamanın tadını çıkarabildiğimi düşünüyorum çünkü bu artık günlük hayatımın bir parçası değil. Potter evreninden çıkmayı başardığımı hissettiğim bir noktaya geliyorum ve şu an bulunduğum yerden gerçekten mutluyum ve geri dönmek hayatımda çok büyük bir değişiklik olur” demişti.

Dürüst olmamız gerekirse, çocuk oyuncular serideki orijinal hallerini oynamak için çok yaşlılar, ancak Tom Felton’un (Draco Malfoy) yaşlı Lucius Malfoy olarak geri döndüğünü görebilir miyiz? Sadece umut edebiliriz! Alan Rickman veya Maggie Smith kadar Severus Snape veya Minerva McGonagall’ı oynayan birini hayal etmek zor olsa da, bekleyip görmemiz gerekecek…

CeNTiLMeN

Makalelerimi okurken umarım güzel vakit geçirirsiniz. Blog yazarlığı hayatında lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Özellikle tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version