BaksenYaşam

SAHURDA TOK TUTACAK YİYECEKLER

Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi ile oruç tutmak daha da zorlaşıyor. Fakat sahurda yediklerinize dikkat ederek kolayca orucunuzu tutmanız da mümkün.  

Ramazan ayında sağlık problemleri yaşamamak için sahur ve iftarda tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Uzun saatler açlığın yaşandığı bu ayda sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi kahvaltı öğünü; yani sahur öğünü asla atlanmamalıdır.

 

Yazıya Başlamadan Önce Belirtmek isterim ki Tutulan Orucun Zor olanı Sevaptır.

Ancak Oruç Tutarken Çok zorlanacak kişiler için Hasta Ve Çocuklar için Tavsiyelerimizi Yerine Getirmeniz Sizleri için iyi olacaktır…

SAHURDA BUNLARI YEMEYİN!

İftarda tüketilen ev yemekleri, hamur işi gıdalar, pilav makarna ve tatlılar açlık ve susuzluk hissini artıracağından sahurda yenilmemelidir.

Sahurda tokluk hissi veren besinler tercih edilmelidir. Bunları Şöyle Sıraladık.

Yulaf ezmesi: Sahurda yoğurt, kefir veya süt ile karıştırılarak tüketilirse daha da doyurucu ve besleyici olacaktır.

Yoğurt veya süt: Tok tutucudur. İçinde triptofan amino asit var olması nedeni ile uykuya tekrar geçişe yardımcı olacaktır.

Meyve ve komposto: Enerji verir ve bağırsakların gün içinde çalışmasında yardımcıdır.

Ceviz: Krom mineralinden zengindir başta insülin seviyesinin düzenlenmesinde yardımcıdır bu nedenle tok tutucu özelliği vardır.

İçeriğindeki omega ve sağlıklı yağlar da tokluk hissi verecektir.

Yumurta: Sahurda mutlaka alınması gereken bir besindir. Tercihen haşlanmış tüketilmelidir. yumurtanın 36 saat süreyle tokluğu sağlayabilecek tek besin olduğundan sahurda mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtti

Fakat yulaf kepeği ve mantar biber gibi sebzeler ile omlet haline getirilerek az yağda yapılarak da tercih edilebilir.

YERKEN ÖLÇÜYE DİKKAT!

Tahin ve pekmez: Birlikte vitamin mineral ve enerji deposudur. Yağdan da zengin olan susam yağından meydana gelen tahinin tok tutucu özelliği vardır. Pekmezle karışınca mide için zararsız hale gelecek ve sindirim için sıkıntı yaratmayacaktır. 1-2 tatlı kaşığı ölçüye dikkat ederek alınmalıdır.

TUZSUZ PEYNİR TERCİH EDİLMELİ

Az tuzlu veya tuzsuz peynir: Gün içinde gereken enerji ihtiyacını karşılayacak, proteinden zengin kalsiyum deposu bir besindir. 18 / 46 Özellikle sahurda peynir tüketilecekse de tuzsuz olanlar tercih edilmelidir…

 

Umarım Hayırlara Vesile olur..  ” baksen Ailesi  “

CeNTiLMeN

Makalelerimi okurken umarım güzel vakit geçirirsiniz. Blog yazarlığı hayatında lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Özellikle tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version