Baksen

YAZ 2023’ÜN ÖNE ÇIKAN ÇANTA TRENDLERİ

İlkbahar Yaz 2023 trendleri ile oldukça samimi olmaya başlamışken, stillerin en önemli tamamlayıcısı olan çantaları da atlayamayız. Pardon duyamadık, yeni bir çantaya mı ihtiyacınız var? Bizim de! İtiraf edelim ki her zaman yeni bir çanta almak için bahanemiz hazır! Stilinizi yüceltebilirken aynı zamanda aşağı çekme gücüne de sahip olan çantaların yükü gerçek anlamda çok fazla. Bu nedenle ne kadar fazla trend opsiyonu varsa o kadar iyi diyebiliriz.

Y2K dönüşü ile birlikte hayatımıza giren ‘utilitarian’ konsepti, hayatımıza giren mikro silüetler ve çok daha fazlası… 2023’te trend olan çantalar hem dikkat çekici, hem zamansız hem de çok kullanışlı! Zaten bir çantadan daha ne isteyebiliriz ki?

Fotogaleride sezonun çanta trendlerini görebilirsiniz…

YARIM AY

Hayat asla düz bir çizgide gitmiyor. O halde çantalarımızdan da bunu bekleyemeyiz değil mi? Düz kesimleri sonlandıran yarım ay kesimli modeller, çanta silüetlerine farklı bir görünüm kazandırıyor.

Fotoğraf: @pernilleteisbaek

Instagram

Luna Omuz Çantası, 2,999 TL İPEKYOL ipekyol.com.tr

Instagram

Drape Saten Çanta, 2,200 TL NISSE n-isse.com

Instagram

Yeşil Suni Deri Mini Omuz Çantası, 799.95 TL MARKS&SPENCER marksandspencer.com.tr

Instagram

Sarı Çanta, 2,999 TL NETWORK network.com.tr

Instagram

KARAKTERİNİZİ GÖSTERİN

Moda aslında insanların kişiliklerini ve karakterlerini göstermek için var. Bu nedenle birbirinden eşsiz stilleri benimseyebiliyoruz. Kimimiz minimalist giyinirken kimilerimiz ise maksimalist stillere yöneliyor. Bu aksesuarlarda da aynı! Beğenilerinizi ve tutkularınızı gösteren çantalar, birbirinden eksantrik modellerde görülüyor. Hayatta tek önem verdiğiniz şey sevgi mi? O zaman kalpli bir çantaya ne dersiniz? Hayvan sever ruhunuzu öne çıkarma zamanı mı? Hayvan motifli bir çanta denemek ister miydiniz?

Fotoğraf: @blancamiro

Instagram

Kalp Şeklinde Kol Çantası, 759.95 TL ZARA zara.com

Instagram

Clutch Çanta, $1,540 OLYMPIA LE-TAN modaoperandi.com

Instagram

Pembe Boncuk Çanta, 2,000 TL AVA VILLAIN vakkorama.com.tr

Instagram

PARILTI

2023’ün bir moda mottosu olsaydı, bu kesinlikle “parlamaya devam et!” olurdu. Tüm defileleri ele geçiren metalik ve parlak dokulu stiller, hızla sokak modasında yayılmaya devam ediyor. Elbette çantalarımız da bu coşkuya katılarak, payet, taş, işleme ve metalik dokulara bürünüyor.

Fotoğraf: @_jeanettemadsen_

Instagram

Pullu Omuz Çantası, 499.99 TL H&M hm.com

Instagram

Mor Taşlı Çanta, 21,695 TL BENEDETTA BRUZZICHES vakko.com

Instagram

Askılı Payetli Örgü Çanta, 649 TL NOCTURNE nocturne.com.tr

Instagram

ÖRGÜLER

Örgü deri Bottega Veneta ile özdeşleştirilen bir tarz olabilir… Ancak bu sezon örgülü çanta silüetleri her yerde! Deriler, süetler, rafyalar ve hasırlarda gördüğümüz örgülü çantalar, ışıltı olmadan da dikkat çekebileceğinizin kanıtı oluyor.

Fotoğraf: @clairerose

Instagram

Metalik Örgü Çanta, 999 TL TWIST twist.com.tr

Instagram

Bios Çanta, €425 THEMOIRE the-moire.com

Instagram

Örgü Deri Çanta, 1,099.99 TL MANGO shop.mango.com

Instagram

UTILITARIAN

Bu sezonun trendleri arasında fütüristik ‘utilitarian’ stilleri var. Çantalar da bu trendin partnerleri arasında! Kargo pantolonlarının yükselen popülaritesi ile birlikte kullanışlı ve çok cepli utilitarian çantalar günlük stilimize taşınarak hayatımızı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Fotoğraf: @vikyandthekid

Instagram

Çanta, 1,100 TL BUNT FACTORY shopigo.com

Instagram

Çift Taraflı Naylon Çanta, €1,905 LOEWE mytheresa.com

Instagram

Kol Çantası, 1,259.99 TL DESA dese.com.tr

Instagram

ZAMANSIZ KLASİKLER

‘Sessiz Lüks’ akımı ile birlikte moda daha da çok yatırım olarak görülmeye başlandı. Kaliteyi önemsediğimiz bu günlerde, sezonlara ve yıllara karşı gelen bir çantaya sahip olmaktan daha akıllıca bir moda yatırımı düşünemiyoruz. Retro stilleri ile nesilden nesile geçen Prada’nın Cleo çantası, Gucci’nin Jackie çantası veya Chanel’in klasik çantası listenize eklemeniz gerekenler arasında.

Fotoğraf: @joeshinehj

Instagram

Askılı Deri Çapraz Çanta, 6,999 TL MASSIMO DUTTI massimodutti.com

Instagram

Siyah Logo Tokalı Deri Çanta, 4,299 TL BEYMEN CLUB beymenclub.com

Instagram

Lulu Bag, 3,999 TL LES BENJAMINS lesbenjamins.com

Instagram

LEYDİ ÇANTASI

Retro çantalardan bahsetmişken leydi stilini göz ardı edemeyeceğiz. Üstten kısa saplı bu çantalar, biraz Kraliyet Ailesi törenlerini biraz da Ascot günlerini andırıyor. Tüm dikkati parmak uçlarınıza çeken bu çantalar, başlı başına birer sanat eseri.

Fotoğraf: @emilisindlev

Instagram

Small Sicily Çanta, 39,950 TL DOLCE&GABBANA beymen.com

Instagram

Mini Kroko Çanta, 1,699 TL DIVARESE divarese.com.tr

Instagram

CeNTiLMeN

Makalelerimi okurken umarım güzel vakit geçirirsiniz. Blog yazarlığı hayatında lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Özellikle tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version